Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/26601
Author: Παναγιωτίδου, Μαγδαληνή
Title: Εκπαίδευση και Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού: Διαχείριση Ταλέντων
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία
Supervisor: Σταμπουλής, Μιλτιάδης
Abstract: Η τεχνολογική πρόοδος επέδρασε σε πολλές πτυχές του εργασιακού βίου και έστρεψε τις επιχειρήσεις στην επιλογή κατάλληλων στρατηγικών διοίκησης. Η επιλογή του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και κατάρτιση εξασφαλίζει τη διευθέτηση των προβλημάτων, την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την αύξηση της απόδοσης. Η θεωρητική εννοιολογική επισκόπηση προσδιόρισε τη σημασία της Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού και του Talent Management και ανέδειξε τη σπουδαιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης. Διαπιστώθηκε ότι η ανάπτυξη του προσωπικού συσχετίζεται με τα προγράμματα κατάρτισης και την προσέλκυση των ταλέντων. Συνεπώς, σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει μέσα από την βιβλιογραφική αναζήτηση, την μελέτη άρθρων, ερευνών και επιστημονικών περιοδικών τον τρόπο εκπαίδευσης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με έμφαση στη διαχείριση των ταλέντων. Υπό το πρίσμα των παραπάνω εξετάστηκε η διαχείριση των ταλέντων και ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν, διαχειρίζονται και αναδεικνύουν τους ταλαντούχους υπαλλήλους. Επίσης, εξετάστηκαν οι πρακτικές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στους εκπαιδευτικούς φορείς και διερευνήθηκε η εφαρμογή του talent management στους παραπάνω οργανισμούς. Τέλος, αναφέρθηκαν οι πρακτικές, οι μέθοδοι και τα προγράμματα κατάρτισης που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι εκπαιδευτικοί φορείς για την ανάπτυξη και εξέλιξη του προσωπικού τους.
Keywords: Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Ταλέντα
Εκπαίδευση
Επιχειρήσεις
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:Π.Μ.Σ. Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία (Πρώην ΠΜΣ Διοίκηση και Ηγεσία στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PanagiotidouMagdaliniMsc2022.pdf2.95 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons