Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25742
Author: Καρανικόλας, Ανδρέας
Title: Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών των διευθυντών και υποδιευθυντών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον νομό Θεσσαλονίκης σε θέματα διοίκησης και ηγεσίας
Date Issued: 2021
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Βαλκάνος, Ευθύμιος
Abstract: Η παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρεί να ανιχνεύσει τις επιμορφωτικές ανάγκες των διευθυντών και υποδιευθυντών των δημοσίων ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης στο νομό Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα γίνεται διερεύνηση και εντοπισμός των επιμορφωτικών αναγκών των διευθυντικών στελεχών των δημοσίων ΙΕΚ, σύμφωνα με τις απόψεις των ιδίων, πάνω σε θέματα διοίκησης και ηγεσίας. Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2020 και συμμετείχαν 12 διοικητικά στελέχη των δημοσίων ΙΕΚ του νομού Θεσσαλονίκης, πιο συγκεκριμένα 4 Διευθυντές και 8 Υποδιευθυντές - τριες. Πρόκειται για μια ποιοτική έρευνα που βασίστηκε σε ημι-δομημένες συνεντεύξεις προκειμένου να εξετασθούν σε βάθος οι απόψεις των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα προσόντα και οι δεξιότητες που κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό των στελεχών των δημοσίων ΙΕΚ πάνω στο αντικείμενο τους, έχουν αποκτηθεί από αυτομόρφωση και προσωπική αναζήτηση σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα ιδιωτικά και μη πάνω σε θέματα διοίκησης και ηγεσίας. Επίσης άλλα ευρήματα της έρευνας προσθέτουν ότι, τα επιμορφωτικά προγράμματα που έχουν παρακολουθήσει οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές ήταν πολύ θεωρητικά και στερούνται τεχνικών που πρέπει να εφαρμόζονται στην εκπαίδευση ενήλικων.
Keywords: Εκπαίδευση ενήλικων
Δια βίου μάθηση
Διοίκηση
Ηγεσία
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KaranikolasAndreasMsc2021.pdf1.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.