Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25709
Author: Γραμμένου, Αριάδνη-Χριστίνα
Title: Αντιλήψεις των εργοδοτών για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού: μια διαδικτυακή εκπαίδευση για την αύξηση της γνώσης και τη μείωση της κοινωνικής απόστασης.
Date Issued: 2021
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Παπαβασιλείου, Ιωάννα
Abstract: Ο εργασιακός αποκλεισμός των ανθρώπων με ΔΑΦ σχετίζεται με τις λανθασμένες αντιλήψεις και τους μύθους που έχουν επικρατήσει αναφορικά με τον αυτισμό μεταξύ των εργοδοτών. Στα πλαίσια της υπό παρουσίασης έρευνας, εργοδότες της πόλης της Θεσσαλονίκης (Ν=46) ολοκλήρωσαν μια διαδικτυακή εκπαίδευση για τον αυτισμό, πριν και μετά την ολοκλήρωση της οποίας εξετάστηκαν οι γνώσεις τους αναφορικά με τον αυτισμό, οι κοινωνικές στάσεις τους απέναντι στους ανθρώπους με ΔΑΦ και η πρόθεση πρόσληψης εργαζομένων στο φάσμα. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν την αποτελεσματικότητα μιας διαδικτυακής εκπαίδευσης στην αύξηση των γνώσεων και τη θετική συσχέτιση μεταξύ των γνώσεων και της βαθμολογίας στην κλίμακα μέτρησης των κοινωνικών στάσεων των συμμετεχόντων απέναντι στους ανθρώπους με ΔΑΦ, ενώ σημειώθηκε και αύξηση της πρόθεσης πρόσληψης εργαζομένων με ΔΑΦ.
Keywords: Αυτισμός
Εργοδότες
ΔΑΦ
Επαγγελματική συμβουλευτική
Διαδικτυακή εκπαιδευτική παρέμβαση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GrammenouAriadniMsc2021.pdf4.37 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons