Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25681
Author: Μητσόπουλος, Βασίλης
Title: Ανάπτυξη συστήματος για τη διερεύνηση γνωστικών κενών στον αριθμητικό γραμματισμό των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας με τη χρήση συστήματος διαχείρισης μάθησης (lms)
Date Issued: 2021
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Βαλκάνος, Ευθύμιος
Abstract: Όπως επιτάσσουν οι αρχές της Δια Βίου Μάθησης, θα πρέπει κατά την αρχική συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευομένων να συνταχθεί το Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο. Η καταγραφή των γνωστικών κενών, ειδικά των ενηλίκων, που πολλές φορές υποκρύπτονται δημιουργούν μείζον πρόβλημα κατά την εφαρμογή του Συμβολαίου. Θα ήταν χρήσιμο στην πρώτη συνάντηση να διερευνηθούν τυχόν γνωστικά κενά που υφίστανται, ώστε να καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ύλη και ο τρόπος κάλυψής της κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στην εργασία αυτή δίνεται βαρύτητα στην κατασκευή και αξιολόγηση ενός συστήματος μάθησης που αφορά στους εκπαιδευόμενους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Ειδικότερα, δημιουργείται μια πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, στην οποία εισάγεται ψηφιακή Τράπεζα Θεμάτων με ερωτήματα διαβαθμισμένης δυσκολίας που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα του Αριθμητικού Γραμματισμού των ΣΔΕ. Οι εκπαιδευτές καλούνται να αξιολογήσουν, με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου αυτοαναφοράς (SUS), την ευχρηστία του Συστήματος αυτού.
Keywords: Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Αριθμητικός Γραμματισμός
SUS
Γνωστικά κενά
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MitsopoulosVasileiosMsc2021.pdf2.13 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons