Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25608
Συγγραφέας: Καρασάββα, Σταυρούλα-Χριστίνα
Τίτλος: Η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Μια συγκριτική ανάλυση.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες
Επόπτης Καθηγητής: Κρουστάλης, Ιωάννης
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η αποτύπωση της διεθνοποίησης και της παρουσίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στη Βαλκανική χερσόνησο κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους καθώς και πριν και μετά από αυτήν ,μέσω βιβλιογραφικής επισκόπησης. Στο πρώτο κεφάλαιο πραγματοποιείται ιστορική αναδρομή για να εντοπιστούν τα σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν και διαμόρφωσαν τη σημερινή εικόνα των ελληνικών τραπεζών. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 καθώς και στη μεταφορά της στον τραπεζικό κλάδο της χώρας. Στο δεύτερο κεφάλαιο πραγματοποιείται μια επισκόπηση της παρουσίας των ελληνικών τραπεζών σε διεθνές επίπεδο καθώς και στα Βαλκάνια. Τέλος στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται δύο από τα σημαντικότερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας που είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς. Συνεπώς εξετάζεται η παρουσία τους στα Βαλκάνια και τις ξένες αγορές ενώ πραγματοποιείται σύγκριση των οικονομικών τους μεγεθών, από τα οποία προκύπτουν συμπεράσματα.
Λέξεις Κλειδιά: Ελληνικές Τράπεζες
Διεθνοποίηση
Βαλκάνια
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KarasavvaStauroulaMsc2021.pdf744.7 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons