Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25274
Author: Μικάλεφ, Μαρία
Title: Καταλληλότητα των σχολικών εγχειριδίων Αγγλικής γλώσσας E΄ Δημοτικού για τη διδασκαλία μαθητών με και χωρίς ήπιες εκπαιδευτικές ανάγκες: απόψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Alternative Titles: Suitability of the 5th Grade English language school textbooks for teaching students with and without Mild Special Educational Needs: Primary school teachers’ views.
Date Issued: 2019
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση
Supervisor: Αγαλιώτης, Ιωάννης
Abstract: Η παρούσα ερευνητική εργασία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και την έρευνα των απόψεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την καταλληλότητα των σχολικών εγχειριδίων Αγγλικής γλώσσας της Ε΄ τάξης Δημοτικού για τη διδασκαλία μαθητών με και χωρίς Ήπιες Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΗΕΑ). Επισημαίνεται μέσα από τη βιβλιογραφία ο ρόλος του εγχειριδίου στο έργο του εκπαιδευτικού και διερευνάται η εκμάθηση της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας στους μαθητές με ΗΕΑ, ενώ διαπιστώνεται η έλλειψη βιβλιογραφίας ως προς την εκμάθηση ξένης γλώσσας σε μαθητές με ήπια νοητική αναπηρία. Η επιστημονική έρευνα διεξάγεται σε δείγμα 104 εκπαιδευτικών Αγγλικής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συμπεραίνεται πως το εγχειρίδιο υπό μελέτη δε λειτουργεί ως αποτελεσματικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς. Επιπρόσθετα, δε διαπιστώνονται σημαντικές διαφορές στις απόψεις τους για το εγχειρίδιο όσον αφορά τους μαθητές με και χωρίς ΗΕΑ.
Keywords: Σχολικό εγχειρίδιο
Ήπιες εκπαιδευτικές ανάγκες (ΗΕΑ)
Απόψεις εκπαιδευτικών
Αγγλική ως Ξένη Γλώσσα (ΑΞΓ)
Μαθητές
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Appears in Collections:ΠΜΣ Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MicalefMariaMSc2019.pdf1.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.