Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25236
Author: Πάτσιος, Ηρακλής
Title: Διερεύνηση απόψεων και στάσεων Ελλήνων ενηλίκων εκπαιδευομένων σε τυπικές και μη τυπικές μορφές εκπαίδευσης για τη μέθοδο e-learning στην Ελλάδα
Date Issued: 2021
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Δαγδιλέλης, Βασίλειος
Abstract: Αντικείμενο της παρούσης εργασίας είναι η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθούν οι απόψεις και οι στάσεις των Ελλήνων ενήλικων εκπαιδευόμενων σε τυπικές και μη τυπικές μορφές εκπαίδευσης για την μέθοδο e-learning στην Ελλάδα. Από την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε γενικά θετική στάση απέναντι στα προγράμματα e-learning, ωστόσο με περιθώρια βελτίωσης. Από την συσχέτιση της στάσης των ερωτώμενων με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά τους, διαπιστώθηκε ότι οι παραγωγικές ηλικίες (25-50 ετών) έχουν πιο θετική στάση απέναντι στα προγράμματα e-learning, ενώ διαπιστώθηκε και μια ελαφρώς μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα από τους άντρες. Επίσης, θετικότερη εμφανίστηκε η στάση των ερωτώμενων που διαμένουν σε αστικές περιοχές. Τέλος, δεν εντοπίστηκε καμία συσχέτιση μεταξύ της στάσης των ερωτώμενων και το είδος της εκπαίδευσης (τυπική / μη τυπική).
Keywords: Εκπαίδευση Ενηλίκων
Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση
Ηλεκτρονική Μάθηση
E-learning
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Rights: Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PatsiosIraklisMsc2021.pdf1.33 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons