Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24687
Συγγραφέας: Βρατσκίδου, Ανθούλα
Τίτλος: 'Εξυπνες τεχνολογίες στο λογιστικό περιβάλλον, ηλεκτρονικά βιβλία και εφαρμογή mydata,οι επιπτώσεις του covid-19 στο επάγγελμα του λογιστή και ο ρόλος των έξυπνων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση των συνεπειών σε αυτό.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Δρογαλάς, Γεώργιος
Περίληψη: Οι λογιστές έχουν σήμερα στη διάθεση τους έξυπνες τεχνολογίες για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους με περισσότερη ακρίβεια, γρήγορα και απλά. Στις δύσκολες μέρες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του covid 19 παγκοσμίως αλλά και ιδιαίτερα στην Ελλάδα που μόλις έκανε τα πρώτα βήματα ανάκαμψης από την οικονομική κρίση του 2008, οι έξυπνες τεχνολογίες και κυρίως αυτής της Τεχνολογίας των Πληροφοριών φαίνεται πως διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της αντιμετώπισης των συνεπειών στην οικονομία. Στην έρευνα που διεξήχθη μελετήθηκε η χρησιμότητα της εφαρμογής MyData (digital accounting and tax application), όπως την αντιλαμβάνονται οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί σήμερα και η επίδραση που μπορεί να έχει εν μέσω της πανδημίας του covid 19 στο επάγγελμα του Λογιστή. Μελετήθηκαν επίσης οι μέχρι τώρα επιπτώσεις του covid 19 στο επάγγελμα του Λογιστή καθώς επίσης και ο ρόλος των έξυπνων τεχνολογιών ως μοχλός εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπισή των συνεπειών αυτών. Στη μελέτη συμμετείχαν 218 κυρίως επαγγελματίες και μισθωτοί λογιστές , εσωτερικοί και εξωτερικοί ελεγκτές καθώς επίσης και οικονομικοί σύμβουλοι επιχειρήσεων. Η διαδικασία της συλλογής των δεδομένων έγινε με την συμπλήρωση ανώνυμου ερωτηματολογίου το οποίο εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και σε επιτόπια συμπλήρωση ερωτηματολογίων σε λογιστικά γραφεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως οι συνέπειες του covid-19 έχουν επίδραση και στο επάγγελμα του Λογιστή καθώς δυσχεραίνεται το έργο τους από αυτές. Επίσης έδειξε πως οι έξυπνες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του Λογιστή. Σχετικά με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων My Data , η έρευνα αφενός έδειξε πως συμβάλλει στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του Λογιστή, αφετέρου ανέδειξε και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών σχετικά με την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει το κράτος για την επιτυχή λειτουργία της, ιδιαίτερα με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας.
Λέξεις Κλειδιά: Mydata
Ηλεκτρονικά βιβλία
Covid-19
Έξυπνες τεχνολογίες
Οικονομικές επιπτώσεις covid-19
Πληροφοριακά συστήματα λογιστών
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
VratskidouanthoulaMsc2020.pdfΔιπλωματική εργασία1.98 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.