Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24410
Συγγραφέας: Δουζδαμπάνη, Δήμητρα
Τίτλος: Απόψεις των διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με την εμπλοκή των γονέων στη σχολική ζωή.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Παπαβασιλείου, Ιωάννα
Περίληψη: Η παρούσα εργασία μελετά τις απόψεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με την εμπλοκή των γονέων στη σχολική ζωή. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται κατά πόσο είναι θετικοί ή όχι στη γονεϊκή εμπλοκή, αλλά και ποιους τύπους εμπλοκής υποστηρίζουν. Επιπλέον, ερευνάται ποιες πρακτικές γονεϊκής εμπλοκής προωθούν, καθώς και τον τύπο επικοινωνίας που επιλέγουν με σκοπό να επιτύχουν μια αποτελεσματική συνεργασία σχολείου-οικογένειας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι Διευθυντές των σχολικών οργανισμών είναι θετικοί απέναντι στη γονεϊκή εμπλοκή, η οποία θα πρέπει να αφορά την επικοινωνία με σκοπό την ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών και τη συνεργασία με το σχολείο. Επίσης, οι ίδιοι φαίνεται να προωθούν τη διαπροσωπική επικοινωνία, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, ενώ προτιμούν την επικοινωνία κατά την παράδοση των ελέγχων προόδου, την τηλεφωνική επικοινωνία, τις προγραμματισμένες ή και έκτακτες συναντήσεις στο σχολείο, την ηλεκτρονική αλληλογραφία, την επικοινωνία σε σχολικές εκδηλώσεις καθώς και τη γραπτή.
Λέξεις Κλειδιά: Ηγεσία
Ηγέτης
Σχολικός ηγέτης
Σχολικός Διευθυντής
Γονεϊκή εμπλοκή
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DouzdampaniDimitraMsc2020.pdf1.29 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons