Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24381
Author: Παραδεισάς, Αθανάσιος
Title: Λιτή παραγωγή: πρακτικές, εμπόδια εφαρμογής και η επίδραση στην απόδοση της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων
Date Issued: 2020
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Γκοτζαμάνη, Κατερίνα
Abstract: Λαμβάνοντας υπόψιν την άκρως ανταγωνιστική αγορά καθίσταται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη, οι επιχειρήσεις να βελτιώνουν συνεχώς τις δραστηριότητές τους, ώστε να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Η πίεση για μείωση του κόστους, ενίσχυση της ευελιξίας και βελτίωση της ποιότητας αυξάνεται συνεχώς. Αυτός ο αυξανόμενος ανταγωνισμός αναγκάζει τις επιχειρήσεις να επανεξετάζουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους. Με αυτό το σκεπτικό, πολλά προγράμματα και προσεγγίσεις βελτίωσης υιοθετούνται. Ως εκ τούτου, η Λιτή Παραγωγή (Lean Manufacturing) είναι μια φιλοσοφία με στόχο την ενίσχυση της Απόδοσης και της Ικανοποίησης του Πελάτη, με βάση τη μείωση κόστους, την εξάλειψη κάθε μορφής σπατάλης και τη βελτίωση ποιότητας. Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να επικεντρωθεί στην έννοια της Λιτής Παραγωγής, τις Πρακτικές, τα Εμπόδια Εφαρμογής και την Επίδραση στην Απόδοση της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.
Keywords: Λιτή Παραγωγή
Βιομηχανία τροφίμων
Βιομηχανία μεταποίησης
Εμπόδια
Απόδοση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ParadeisasAthanasiosMsc2020.pdf3.87 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons