Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23938
Author: Καραγιώργου, Σταυρούλα
Title: Η συμβολή και αξιοποίηση πρότυπων συστημάτων διοίκησης για τη βελτίωση της ποιότητας και την ικανοποίηση του πελάτη σε μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος : ανάλυση πολλαπλών περιπτώσεων
Date Issued: 2020
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Γκοτζαμάνη, Αικατερίνη
Abstract: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η εξέταση της συμβολής των μεθόδων παραγωγής και των πρότυπων συστημάτων διοίκησης, που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις τροφίμων, στην ικανοποίηση των πελατών, μέσω της διερεύνησης των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών μιας μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος. Η διεξαγωγή της έρευνας έγινε με μελέτη πολλαπλών περιπτώσεων. Συλλέχθηκαν ποιοτικά δεδομένα μέσω ημιδομημένων συνεντεύξεων, επί τόπου παρατήρησης, αρχείων και εγγράφων. Η τριγωνοποίηση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των δεδομένων. Μέσω της έρευνας προέκυψαν οι υποχρεωτικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων-αγοραστών από τους προμηθευτές κρέατος, καθώς και οι προδιαγραφές που συμβάλλουν θετικά στη σύναψη συνεργασίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας βοηθούν τις μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος ώστε να επιλέξουν τις μεθόδους και τα πρότυπα σύστημα διοίκησης που θα εφαρμόσουν για να δημιουργήσουν αξία για τους πελάτες τους.
Keywords: Πρότυπα συστήματα διοίκησης
Λιτή παραγωγή
Εφοδιαστική αλυσίδα
Ικανοποίηση πελάτη
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KaragiorgouStavroulaMsc2020.pdf631.96 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons