Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23928
Author: Χασιώτη, Σοφία
Title: Επιχειρηματικό σχέδιο υπό σύσταση ξενοδοχειακής μονάδας
Date Issued: 2020
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Ταμπακούδης, Ιωάννης
Abstract: Η παρούσα διπλωματική εργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε για την απόκτηση του μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων», παρουσιάζει τα στοιχεία της υλοποίησης ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου για μια νέα επένδυση που αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων (4) αστέρων σε συνδυασμό με ένα ολιστικό κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης σύμφωνα με τις αρχές Αyurveda, στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής. Για την μελέτη πραγματοποιήθηκε συλλογή δεδομένων από δευτερογενείς πηγές και ανάλυση ποιοτικών δεδομένων. Στο πρώτο μέρος, που αποτελεί την βιβλιογραφική επισκόπηση παρουσιάζεται το θεωρητικό υπόβαθρο και η δομή ενός επιχειρηματικού σχεδίου, τα κύρια εργαλεία του, όπως είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, η στρατηγική ανάλυση και το μάρκετινγκ, ενώ αναλύονται και τα βασικά στοιχεία του οικονομικού σχεδιασμού. Παράλληλα, εξετάζεται ο κλάδος του τουρισμού και η συμβολή του στην οικονομία. Το δεύτερο μέρος αφορά την ανάλυση της επενδυτικής πρότασης και της βιωσιμότητας της επένδυσης εξετάζοντας το φυσικό, οικονομικό, διοικητικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί η επιχείρηση. Η ανάλυση της βιωσιμότητας της επένδυσης περιλαμβάνει τις προβλέψεις εσόδων-εξόδων και μέσω της κατάρτισης των βασικών οικονομικών καταστάσεων της επιχείρησης αναλύονται βασικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες και παρουσιάζονται τρία εναλλακτικά σενάρια μέσω των οποίων αξιολογείται η απόδοση της επένδυσης.
Keywords: Επιχειρηματικό σχέδιο
Business plan
Information: Διπλωματική εργασία - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ChasiotiSofiaMsc2020.pdf2.83 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons