Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23748
Συγγραφέας: Ούρδα, Αικατερίνη
Τίτλος: Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία: μια συγκριτική προσέγγιση.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος
Περίληψη: Βασικό αντικείμενο διερεύνησης της εργασίας αυτής θα αποτελέσει η ανάλυση και αξιολόγηση των πολιτικών για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν όλες οι πολιτικές, τα συστήματα, το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και οι φορείς ανάπτυξης των στρατηγικών για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των ΑμεΑ. Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η ανάλυση των στρατηγικών αυτών στις χώρες της Ελλάδας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η βασική δομή που θα ακολουθήσει η εργασία εξελίσσεται συνολικά σε πέντε κεφάλαια. Το πρώτο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει την ανάλυση του σκοπού της έρευνας καθώς και τη μεθοδολογία της συγγραφής της ενώ το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στους όρους της αναπηρίας, τις θεωρητικές προσεγγίσεις και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των ατόμων. Παρακάτω, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και σε όλες τις αρχές της που τηρούνται στην Ελλάδα. Επίσης αναφέρεται στις λειτουργίες και τους στόχους της, καθώς και στα μέσα της επαγγελματικής πληροφόρησης και τις ιδιαιτερότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στη συνέχεια, το τέταρτο κεφάλαιο, το οποίο είναι και το πιο βασικό για την εργασία αυτή, αναφέρεται στην ανάλυση των πολιτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των ΑμεΑ στις χώρες της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας. Ξεχωριστά, γίνεται αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων των φορέων και του νομοθετικού Πλαισίου. Στο πέμπτο κεφάλαιο πραγματοποιείται η σύγκριση των πολιτικών που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο κεφάλαιο και ακολουθούν τα συμπεράσματα στα οποία προτείνονται λύσεις για τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Λέξεις Κλειδιά: Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ατόμων με Αναπηρία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απασχόληση, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία.
Λέξεις Κλειδιά: Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
Άτομα με αναπηρία
Ελλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο
Σουηδία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
OurdaAikateriniMsc2020.pdf1.13 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.