Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23467
Author: Τσιότρα, Ευσταθία
Title: Προτεινόμενες δράσεις υιοθέτησης του προγράμματος SSOFT στην ειδική αγωγή και ο ρόλος του στα πλαίσια της υποστήριξης ατόμων με εγκεφαλικό επεισόδιο και των οικογενειών τους
Date Issued: 2019
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Supervisor: Πρώιου, Χαρικλεια
Abstract: Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρούμε να προτείνουμε δράσεις υιοθέτησης και εφαρμογής του προγράμματος SSOFT στην Ειδική Αγωγή. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει ολοκληρωμένες και σαφείς οδηγίες δημιουργίας και δόμησης εθελοντικών υποστηρικτικών οργανώσεων ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και των οικογενειών τους. Βασικές ιδέες που προάγονται μέσα από το πρόγραμμα αυτό είναι η αντιπροσώπευση των πραγματικών αναγκών των ασθενών μέσα από ερευνητικές διαδικασίες που στόχο έχουν να προωθήσουν και να προκαλέσουν κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητα της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Οι πραγματικές ανάγκες των ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο είναι τόσο θεραπευτικές όσο και εκπαιδευτικές εξίσου. Στην εργασία αυτή επιχειρούμε να καταδείξουμε τον σπουδαίο ρόλο του ειδικού παιδαγωγού τόσο στην σχολική εκπαίδευση όσο και μέσα στις εθελοντικές υποστηρικτικές οργανώσεις. Μέσα από την ανάδειξη αυτού του σπουδαίου ρόλου επιχειρούμε να προτείνουμε δράσεις υιοθέτησης του προγράμματος SSOFT στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Keywords: Εγκεφαλικό επεισόδιο
Stroke Support Organisation Faculty Tool
Ειδικός παιδαγωγός
Εθελοντικές υποστηρικτικές οργανώσεις
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TsiotraEustathiaMcs2019.pdf737.62 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons