Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23458
Author: Μάστορα, Μαρία
Title: Προβλήματα και προοπτικές των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και η σύνδεσή τους με την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων τους : εμπειρική διερεύνηση σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Date Issued: 2019
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Σταμπουλής, Μιλτιάδης
Abstract: Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τη διερεύνηση των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών βιωσιμότητας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και τη σχέση αυτών με το διοικητικό προσωπικό τους. Επιχείρησε να εξετάσει την άποψη των ιδιοκτητών – στελεχών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σχετικά με τη βιωσιμότητά τους στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και να διαπιστωθεί, από τις απόψεις των εργαζομένων, πως διαμορφώνεται το επαγγελματικό προφίλ του διοικητικού προσωπικού των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης μέσα από τη διαδικασία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Συγχρόνως, διερευνήθηκε η σύνδεση ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των εργαζομένων, οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες, στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και στη θέληση για συνεχή βελτίωση, με τη μελλοντική λειτουργία και βιωσιμότητα των οργανισμών. Πρόκειται για μία ποιοτική έρευνα, μέσω ημιδομημένων συνεντεύξεων, στην οποία συμμετείχαν οκτώ ιδιοκτήτες – ανώτερα στελέχη και 12 εργαζόμενοι Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπάρχουν δυσκολίες στη λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν μέσα στο ασταθές νομικό και οικονομικό περιβάλλον να ανταποκριθούν αποτελεσματικά. Επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αναζητά την εξειδίκευση και την προσωπική ανάπτυξη, και αναγνωρίζουν ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελεί σημαντικό αγαθό στη λειτουργία και στη βιωσιμότητά των οργανισμών.
Keywords: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Βιωσιμότητα
Επαγγελματική ανάπτυξη
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MastoraMariaMsc2019.pdf1.24 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons