Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23441
Συγγραφέας: Πουλαδάκη, Χριστίνα
Τίτλος: Η τάξη χωρίς χαρτί : απόψεις και θέσεις των φοιτητών του ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Δαγδιλέλης, Βασίλειος
Περίληψη: Η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία αφορά την τάξη χωρίς χαρτί και συγκεκριμένα, πώς οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μπορούν να σταθούν μόνες τους μέσα σε μια τάξη ενηλίκων χωρίς χαρτί και μολύβι. Πιο ειδικά, διερευνούνται οι απόψεις και οι θέσεις των φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σχετικά με το αν οι ΤΠΕ ως κύριο μέσο διδασκαλίας κι εκμάθησης είναι εύκολο και παράλληλα επιτυχές να ενταχθούν μέσα σε μία τάξη ενηλίκων, ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις και με ποιον τρόπο διαμορφώνουν τη διάθεση και το ενδιαφέρον των ενηλίκων για μάθηση. Επίσης, διερευνάται το κέρδος τόσο του/ης εκπαιδευτικού της τάξης όσο και των ίδιων των εκπαιδευομένων. Επιπροσθέτως, παρουσιάζονται οι απόψεις των φοιτητών και των δύο κατευθύνσεων (Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) σχετικά με το αν το evernote.com ως ένα λογισμικό σημειωματαρίου είναι ικανό να αντικαταστήσει το πρόχειρο τετράδιο, αν ναι ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες και αν όχι ποια είναι τα μειονεκτήματά του. Το ίδιο ακριβώς διερευνάται και για το kahoot, αν δηλαδή ως ένα λογισμικό αξιολόγησης μπορεί να αντικαταστήσει τα τεστ και τα διαγωνίσματα και αν έχει τη δυνατότητα να παραγκωνίσει το άγχος των εκπαιδευομένων.
Λέξεις Κλειδιά: Τάξη χωρίς χαρτί
ΤΠΕ
Ενήλικοι
Διδασκαλία
Μάθηση
Λογισμικό σημειωματαρίου (evernote.com)
Λογισμικό αξιολόγησης (kahoot)
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PouladakiChristinaMsc2019extra1.zipΥποστήριξη Εργασίας1.08 MBzipΠροβολή/Ανοιγμα
PouladakiChristinaMsc2019.pdf1.38 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons