Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23226
Συγγραφέας: Δάλιου, Δήμητρα
Τίτλος: Οργανωσιακή μάθηση στους ΟΤΑ : μία έρευνα πεδίου στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Φαχαντίδης, Νικόλαος
Περίληψη: Βασικός στόχος αυτής της μελέτης ήταν να διερευνήσει τις απόψεις των υπαλλήλων των ΟΤΑ σχετικά με την οργανωσιακή μάθηση. Για την μέτρηση επιλέχτηκε το εργαλείο DLOQ των Marsick και Watkins (1993) το οποίο προσαρμόστηκε στα ελληνικά και απαντήθηκε από μόνιμους και ΙΔΑΧ δημοτικούς υπαλλήλους (N=124) σε 12 ΟΤΑ της ελληνικής επικράτειας. Τα ευρήματα που προέκυψαν από την ανάλυση των δεδομένων κατέδειξαν την απουσία οργανωσιακής μάθησης. Επίσης αναδείχθηκε ότι η μάθηση επιτυγχάνεται κατά βάση σε ατομικό επίπεδο ενώ δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σχέδια πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακής διοίκησης που να ενισχύουν την υιοθέτηση διαδικασιών μάθησης σε ατομικό, ομαδικό, οργανωσιακό και δια-οργανωτικό επίπεδο. Σχετικά με το εάν υπάρχει διαφοροποίηση στην αντίληψη των οργανωσιακών μαθησιακών πρακτικών και της προώθησης της συνεχιζόμενης μάθησης σε ατομικό, ομαδικό, οργανωτικό ή κοινωνικό επίπεδο που να σχετίζεται με κάποιο από τα δημογραφικά στοιχεία (φύλο, ηλικία, έτη προϋπηρεσίας, έτη στην υπάρχουσα θέση, θέση στην ιεραρχία και επίπεδο εκπαίδευσης) δεν βρέθηκε καμία στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ των άνω μεταβλητών.
Λέξεις Κλειδιά: Οργανωσιακή μάθηση
Οργανισμός μάθησης
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DaliouDimitraMsc2019.pdf1.63 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons