Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23181
Author: Σαουλίδης, Ιωάννης
Title: Το επάγγελμα του βοηθού φαρμακείου από την εισαγωγική πιστοποιημένη εκπαίδευση στη διαμόρφωση ενός συστήματος διά βίου κατάρτισης
Date Issued: 2019
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Σταμπουλής, Μιλτιάδης
Abstract: Η παρούσα εργασία σκοπό έχει να ανατρέξει στα αξιολογημένα προσφερόμενα προγράματα σπουδών στο επάγγελμα του Βοηθού Φαρμακείου, να διαπιστώσει ποιες εκπαιδευτικές ανάγκες δημιουργούνται κατά την άσκηση του επαγγέλματος αυτού και με ποιες εκπαιδευτικές διαδικασίες μπορούν να καλυφθούν. Εξετάζει την επαγγελματική αποκατάσταση, το εύρος των καθηκόντων, των ευκαιριών κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης που παρέχεται στο επάγγελμα των Βοηθών Φαρμακείων στην Ελλάδα και τη σημασία αναβάθμισης του ρόλου του. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν διενεργήθηκε μια κοινωνική έρευνα που εστίασε σε τυχαίο δείγμα της περιοχής της Θεσσαλονίκης και αφορούσε τη διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των Βοηθών Φαρμακείων. Μέσα από τις αναφορές των τεχνικών και κλινικών καθηκόντων, την επάρκεια των γνώσεων, την επιθυμία για κάλυψη των μορφωτικών αναγκών και τις προτάσεις θεματολογίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενηλίκων τα συμπεράσματα που παράχθηκαν αφορούν στη δημιουργία μιας ελκυστικής θεματολογίας προσανατολισμένη στις αυξανόμενες ανάγκες των Βοηθών Φαρμακείου.
Keywords: Βοηθός φαρμακείου
Δια βίου εκπαίδευση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SaoulidisIoannisMsc2019.pdf2.61 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons