Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23148
Συγγραφέας: Τσιτσιλέγκας, Γεώργιος
Τίτλος: Αξιοποίηση και αξιολόγηση της βίντεο αυτο-εκπαίδευση (VSI-Video self-instruction) στην εκμάθηση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Φαχαντίδης, Νικόλαος
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να διερευνηθεί η επίδραση της μεθόδου της βίντεο αυτό-εκπαίδευσης (VSI - Video Self-Instruction) ενηλίκων στην εκμάθηση και την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και να αξιολογηθεί η επίδραση της μεθόδου στην πρόσκτηση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και στάσεων των ενήλικων συμμετεχόντων που αξιοποίησαν τη Βίντεο Αυτό-Εκπαίδευση (VSI Video Self-Instruction) στην εκμάθηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Για τους σκοπούς της έρευνας αξιοποιήθηκαν δύο ερωτηματολόγια κατάλληλα προσαρμοσμένα για τις ανάγκες τις έρευνας. Το πρώτο ερωτηματολόγιο δόθηκε σε 52 φοιτητές και το δεύτερο στον αξιολογητή (ιατρό), ο οποίος αξιολόγησε τις κατακτημένες πρακτικές δεξιότητες ΚΑΡΠΑ. Τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας καταδεικνύουν πρωτίστως τη σημαντική συμβολή της μεθόδου της βίντεο αυτό-εκπαίδευσης στην εκμάθηση ΚΑΡΠΑ και στην αλλαγή συ-μπεριφοράς και στάσης σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού που χρήζει παροχής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε πάσχοντα άτομο είτε συγγενικό είτε ξένο.
Λέξεις Κλειδιά: Βίντεο αυτό-εκπαίδευση
Video self-instruction
ΚΑΡΠΑ
Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
Laerdal Mini Anne
Laerdal Little Anne QCPR
VSI
Βασική υποστήριξη της ζωής
Πληροφορίες: Διπλωματική Εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsitsilenkasGeorgiosMsc2019.pdf2.23 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons