Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22922
Author: Αμανατίδου, Κωνσταντίνα
Title: Η εισαγωγή και η προστασία του παιδιού στον ψηφιακό κόσμο στο πλαίσιο της οικογένειας : απόψεις γονέων
Alternative Titles: The chlidren's introduction and safeguarding in the digital world in the context of family : parents' perspectives
Date Issued: 2019
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Μπίκος, Κωνσταντίνος
Abstract: Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία, η οποία εκπονήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών « Νέες Τεχνολογίες και Πληροφορική στην Εκπαίδευση» διερευνήθηκε το θέμα της εισαγωγής των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο στα πλαίσια της οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος της εργασίας έγινε παρουσίαση των θεωριών και των ερευνών που έχουν γίνει πάνω στη διαμεσολάβηση των γονέων στην εκπαίδευση του παιδιού στη χρήση του ψηφιακού κόσμου. Επιπλέον, η μελέτη επεκτάθηκε και στους κινδύνους που εγκυμονούν στο ψηφιακό κόσμο αλλά και στις μεθόδους προστασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς. Το δεύτερο μέρος της εργασίας αφορά μια ποσοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γονέων παιδιών ηλικίας από 3 έως 13 χρονών, η οποία στόχο είχε να αναδείξει τις απόψεις το γονέων για τα ψηφιακά μέσα, τη διαμεσολάβησή τους στον τρόπο που τα παιδιά κάνουν χρήση των ψηφιακών μέσων και τις πηγές που αντλούν πληροφορίες για θέματα γονεϊκότητας. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες έρευνες αλλά και να αποτελέσουν κίνητρο για τις μελλοντικές έρευνες πάνω στα ζητήματα αυτά.
Keywords: Γονική διαμεσολάβηση
Ψηφιακός κόσμος
Κίνδυνοι στο διαδίκτυο
Προστασία του παιδιού στο διαδίκτυο
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
AmanatidouKonstantinaMsc2019.pdf1.64 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons