Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22898
Συγγραφέας: Μπαγτζή, Δήμητρα
Τίτλος: Έρευνα για τις απόψεις των εργοδοτών σχετικά με την μετάβαση των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Καρτασίδου, Λευκοθέα
Περίληψη: Η παρούσα έρευνα εξετάζει τις απόψεις των εργοδοτών σχετικά με την απασχόληση ατόμων με αναπηρία, καθώς επίσης διερευνά την γενικότερη εικόνα της αγοράς εργασίας απέναντι στην πρόθεση απασχόλησης ατόμων με αναπηρία. Σε αυτή την έρευνα δέχτηκαν να συμμετέχουν 62 επιχειρηματίες του Νομού Θεσσαλονίκης, με την συμπλήρωση ενός προσαρμοσμένου ερωτηματολογίου παλαιότερης έρευνας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα βλέπουμε μια γενικά θετική στάση μεγάλου μέρους των εργοδοτών όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία και την πρόθεσή τους να απασχολήσουν άτομα με αναπηρία, κάτω από προϋποθέσεις, παρόλο που υπήρξαν και κάποιες εκ διαμέτρου αντίθετα απόψεις. Επίσης, παρατηρήθηκε μέσα από την παρούσα έρευνα, πως οι εργοδότες θεωρούν πολύ σημαντική την προσβασιμότητα των εργαζομένων με αναπηρία στον εργασιακό χώρο, και αν μπορούσαν να προβούν σε προσαρμογές θα ήταν διατεθειμένοι προσλάβουν κάποιο άτομο με αναπηρία. Σημαντικό εύρημα είναι η ελλιπής ενημέρωση για θέματα γύρω από την αναπηρία, και για την Νομοθεσία σχετικά με την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία. Τέλος, μεγάλο ποσοστό των εργοδοτών δήλωσε πως μέχρι σήμερα απλά δεν έχει τύχει να προσλάβει άτομο με αναπηρία.
Λέξεις Κλειδιά: Άτομα με αναπηρία
Εργασιακή ένταξη
Απόψεις εργοδοτών
Επαγγελματική αποκατάσταση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
BagtziDimitraMsc2019.pdf569.81 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons