Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22842
Συγγραφέας: Πριτσίνης, Γρηγόριος
Τίτλος: Σύστημα παρακολούθησης καμερών διασυνδεδεμένο με τεχνολογία διαδικτύου των πραγμάτων (IOT) και η εφαρμογή του σε έξυπνη πόλη (CCTV surveillance system in IOT smart city).
Αλλοι τίτλοι: CCTV surveillance system in IOT smart city
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα
Επόπτης Καθηγητής: Ρουμελιώτης, Εμμανουήλ
Περίληψη: Είναι γεγονός ότι η σύγχρονη τεχνολογία και το Διαδίκτυο έχουν καλύπτουν το μέγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας ζωής και ποτέ άλλοτε η τεχνολογία δεν είχε εισχωρήσει τόσο βαθιά στην ανθρώπινη ζωή. Η παρούσα εργασία καταπιάνεται σε πρώτο επίπεδο με μία σύντομη περιγραφή του Internet of Things. Το Internet of Things ως τεχνολογία τοποθετεί τα πραγματικά αντικείμενα στο χώρο του Διαδικτύου, επομένως το εικονικό ενώνεται με το πραγματικό δημιουργώντας μία υβριδική πραγματικότητα. Σε δεύτερο επίπεδο ασχολείται με το πώς το Internet of Things χρησιμοποιείται στο λεγόμενο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ‘cctv’. Παρουσιάζονται διάφοροι τρόποι επιτήρησης και ελέγχου μέσω των οποίων συγκεντρώνεται ένας τεράστιος όγκος προσωπικών δεδομένων. Επίσης θα γίνει μια παρουσίαση πως αυτό εφαρμόζετε σε μια έξυπνη πόλη- Smart city. Επίσης θα αναλυθεί αναλυτικά μέσα από έρευνες τι ακριβώς είναι η Έξυπνη πόλη. Στο τρίτο μέρος ασχολήθηκα με συστήματα ασφαλείας και πιο συγκεκριμένα με το κλειστό σύστημα παρακολούθησης CCTV. Αρχικά, αναφέρθηκα στη νομοθεσία που διέπει ένα σύστημα ασφαλείας και τα σκοπό χρησιμότητας τους. Τέλος, γίνεται μία παρουσίαση και σύγκριση συγκεκριμένου codec που επηρεάζει πλέον τον τρόπο καταγραφής του βίντεου και γίνετε κατανοητή η λειτουργικότητα του και η αποδοτικότητα του με σχέση παλαιότερων codec που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται ακόμα.
Λέξεις Κλειδιά: Έξυπνη πόλη
Ψηφιακή τεχνολογία
Διαδίκτυο πραγμάτων
Η.265+
Προσωπικά δεδομένα
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: Attribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Πληροφοριακά Συστήματα (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PritsinisGrigoriosMsc2019.pdf2.44 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons