Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22307
Author: Καπλάνη, Ευανθία
Title: Οι κρίσιμοι παράγοντες εξαγωγικής επιτυχίας στις επιχειρήσεις τροφίμων
Date Issued: 2018
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες
Supervisor: Χατζηδημητρίου, Ιωάννης
Abstract: Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εύρεση και ανάδειξη των κρίσιμων παραγόντων εξαγωγικής επιτυχίας για τις επιχειρήσεις τροφίμων. Αρχικά, γίνεται μια εισαγωγή στο θέμα της εργασίας και αναφορά του σκοπού της. Στο Κεφάλαιο 1, αναφέρονται κάποια χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων τροφίμων. Στη συνέχεια, στο Κεφάλαιο 2 παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στο κλάδο των τροφίμων και ποτών. Έπειτα, στο Κεφάλαιο 3 παρουσιάζεται η διεθνής βιβλιογραφική ανασκόπηση των κρίσιμων παραγόντων εξαγωγικής επιτυχίας. Κατά το Κεφάλαιο 4, παρουσιάζεται η μεθοδολογία της έρευνας, με εκτενή αναφορά στη μορφή του ερωτηματολογίου. Παράλληλα, στο ίδιο κεφάλαιο παρουσιάζονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας. Τέλος, στο Κεφάλαιο 5 παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της έρευνας. Οι σημαντικότεροι παράγοντες εξαγωγικής επιτυχίας που προέκυψαν από την έρευνα είναι: τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, η επικοινωνία με τους πελάτες, η προσαρμογή του προϊόντος στη ζήτηση της ξένης αγοράς, η εύρεση πελατών, η καλή γνώση της ξένης αγοράς, το οικονομικό περιβάλλον στη ξένη αγορά, το επίπεδο στήριξης από τα κανάλια διανομής, το πολιτικό, το κοινωνικό και το πολιτισμικό περιβάλλον στη ξένη αγορά και τέλος το οικονομικό περιβάλλον στην ελληνική αγορά.
Keywords: Exports
Critical success factors
Food sector
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Rights: Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KaplaniEvanthiaMsc2018.pdf2.14 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons