Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22071
Συγγραφέας: Τσαμπάζη, Χριστίνα
Τίτλος: Αλλαγή σχολικής κουλτούρας και μετασχηματιστική ηγεσία.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Γιαννούλη, Βασιλική
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να διερευνήσει, στην ελληνική αλλά και ξένη βιβλιογραφία, την έννοια της σχολικής κουλτούρας, τους παράγοντες που διαμορφώνουν την κουλτούρα μιας σχολικής μονάδας, τα εμπόδια που προκύπτουν όταν επιχειρείται να αλλάξει η κουλτούρα και τη σπουδαιότητα του ρόλου του διευθυντή. Η κουλτούρα μιας σχολικής μονάδας απαρτίζεται από εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά και διαμορφώνεται ανάλογα με τις αντιλήψεις και τις αξίες των ανθρώπων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι η εικόνα που δίνει το σχολείο προς τα έξω, αποτελεί την ταυτότητά του και το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη και φαίνεται πως ο ρόλος του διευθυντή είναι πάρα πολύ σημαντικός. Το μοντέλο ηγεσίας που συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αλλαγή της σχολικής κουλτούρας είναι το μοντέλο του μετασχηματιστικού ηγέτη.
Λέξεις Κλειδιά: Σχολική κουλτούρα
Αλλαγή κουλτούρας
Μοντέλα ηγεσίας
Μετασχηματιστική ηγεσία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsabaziChristinaMsc2018.pdf941.95 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons