Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21999
Συγγραφέας: Ζαφειριάδου, Αικατερίνη
Τίτλος: Στάσεις και αντιλήψεις των εκπαιδευτικών για την επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ στη συστάδα Β1.3
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Δαγδιλέλης, Βασίλειος
Περίληψη: Η παρούσα έρευνα μελετά τις απόψεις και τις στάσεις των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου στη συστάδα Β1.3 κλάδων μαθηματικών, οικονομολόγων και πληροφορικής στην πρώτη περίοδο εφαρμογής του προγράμματος. Αντικείμενο της αποτελεί η αξιολόγηση του επιμορφωτικού προγράμματος τόσο από την σκοπιά των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών όσο και από την μεριά των επιμορφωτών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017. Το δείγμα αποτελούσαν 150 επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί και 6 επιμορφωτές. Ως εργαλείο συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τους επιμορφούμενους και η ημιδομημένη συνέντευξη για τους επιμορφωτές. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα γύρω από τις νέες τεχνολογίες. Χρησιμοποιούν κυρίως το διαδίκτυο και τις εφαρμογές γραφείου τόσο στον ελεύθερο χρόνο τους όσο και στην καθημερινή διδακτική τους πρακτική. Αποφεύγουν ψηφιακά εργαλεία όπως τα blogs και τα wikis. Δεν χρησιμοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία με συστηματικό τρόπο στις σχολικές αίθουσες. Από την πλευρά της αξιολόγησης του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την λειτουργία του προγράμματος. Ιδιαίτερα, ικανοποιήθηκαν από το πρόγραμμα σπουδών, από τις εισηγήσεις και από τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποίησε το διδακτικό προσωπικό που χαρακτηρίστηκε συνολικά αξιόλογο. Από την σκοπιά των γνώσεων που κατακτήθηκαν και των στάσεων τους απέναντι στις ΤΠΕ, οι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Αισθάνονται αυτοπεποίθηση και νιώθουν έτοιμοι να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες στην τάξη τους. Οι επιμορφωτές με την σειρά τους κρίνουν το πρόγραμμα επιμόρφωσης ικανοποιητικό όσον αφορά θέματα λειτουργίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, κατάφεραν να μετατρέψουν την ανομοιογένεια των ειδικοτήτων σε πλεονέκτημα της διδακτικής τους πρακτικής. Ωστόσο, παραθέτουν και κάποιες βελτιώσεις του προγράμματος.
Λέξεις Κλειδιά: Επιμόρφωση
ΤΠΕ
Αξιολόγηση
Απόψεις εκπαιδευτικών
Πληροφορικοί
Μαθηματικοί
Οικονομολόγοι
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ZafeiriadouAikateriniMsc2018.pdf2.26 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons