Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21993
Συγγραφέας: Κωνσταντινίδου, Δέσποινα
Τίτλος: Η ανάδειξη των αξιοθεατών της βυζαντινής εποχής : μια προσπάθεια διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και εμπλουτισμού της επωνυμίας της Θεσσαλονίκης (city branding).
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Επόπτης Καθηγητής: Βασιλειάδης, Χρήστος
Περίληψη: Η διπλωματική εργασία παρουσιάζει την ιστορία και τον πολιτισμό της Βυζαντινής Εποχής με σκοπό τη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και εμπλουτισμό της επωνυμίας της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, η εργασία αναλύει όρους και έννοιας που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τον τουριστικό προορισμό, το Place Branding και το City Branding και επεκτείνεται στη δημιουργία μάρκα και εικόνας ενός τουριστικού προορισμού. Στη συνέχεια, η εργασία εστιάζει στον πολιτισμό και στη σημασία του για την ενίσχυση της επωνυμίας ενός τουριστικού προορισμού και συγκεκριμένα στην ενίσχυση της επωνυμίας της Θεσσαλονίκης. Στην παρούσα εργασία γίνεται λόγος για την ιστορία της Βυζαντινής Εποχής από το 324 έως το 1453, προβάλλεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης και τα αξιοθέατα της εποχής αυτής. Επίσης, γίνεται μνεία για τη δημιουργία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και για το σημαντικό ρόλο που παίζει στη Θεσσαλονίκη για την προσέλκυση τουριστών. Το παραπάνω θεωρητικό πλαίσιο της εργασία συμπληρώνεται από μια ερευνητική προσπάθεια της συγγραφέως της εργασίας αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.
Λέξεις Κλειδιά: Τουρισμός
Τουριστικός προορισμός
Place branding
City branding
Πολιτισμός
Βυζαντινός πολιτισμός
Βυζαντινή ιστορία
Πολιτιστικός τουρισμός
Μουσεία
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KonstantinidouDespoinaMsc2017.pdf3.68 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.