Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21798
Συγγραφέας: Μαντατζή, Στεργιανή
Τίτλος: Ηλεκτρονική επεξεργασία προσωπικών δεδομένων υγείας με έμφαση στο δημόσιο τομέα: νομικές πτυχές
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Αλεξανδροπούλου - Αιγυπτιάδου, Ευγενία
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικειμενικό σκοπό τη μελέτη και διατύπωση των κυριότερων ευρωπαϊκών και εθνικών νομοθετημάτων που αφορούν την ηλεκτρονική επεξεργασία προσωπικών δεδομένων υγείας κυρίως στο δημόσιο τομέα. Η ενσωμάτωση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών στην υγεία έχει ως αποτέλεσμα ολοένα και αυξανόμενο πλήθος δεδομένων υγείας να υφίστανται ηλεκτρονική επεξεργασία, με κίνδυνο την παραβίαση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Απέναντι σε αυτή την απειλή, η ΕΕ θέσπισε τον νέο Γενικό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, του οποίου η εφαρμογή αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση των εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας και στην άρση των εμποδίων για την ποιοτικότερη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη. Εν τέλει, μέσα από την ανάλυση του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου, προσδιορίζονται τα νομοθετικά κενά και αναφέρονται ειδικότερες προτάσεις, προκειμένου να προασπιστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα του ασθενή και να οριοθετηθούν οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών υγείας.
Λέξεις Κλειδιά: Δεδομένα υγείας, Ηλεκτρονική επεξεργασία, Γενικός Κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων, Ηλεκτρονική υγεία.
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MantatziStergianiMsc2018.pdf1.82 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons