Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21749
Συγγραφέας: Ντουράκογλου, Σοφία
Τίτλος: Παράγοντες της συσχέτισης του εσωτερικού ελέγχου και της διαχείρισης κινδύνου και η σημασία της εταιρικής διακυβέρνησης στις ξενοδοχειακές μονάδες.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Επόπτης Καθηγητής: Δρογαλάς, Γεώργιος
Περίληψη: Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί η συσχέτιση του εσωτερικού ελέγχου και της διαχείρισης κινδύνων στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας καθώς και τον βαθμό στον οποίο επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης παράγοντες όπως οι εσωτερικοί ελεγκτές, η εταιρική διακυβέρνηση και τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού ελέγχου. Για τις ανάγκες της έρευνας δημιουργήθηκε ένα δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο στάλθηκε ηλεκτρονικά σε ξενοδοχεία της Ελλάδας 3 αστέρων και πάνω. Τα δεδομένα αναλύθηκαν με στατιστικές μεθόδους και τα αποτελέσματα ανέδειξαν ότι τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού ελέγχου στη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων επηρεάζουν σημαντικά και συμβάλλουν στην επιβίωση και στην επιτυχημένη πορεία των τουριστικών επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τους εσωτερικούς ελεγκτές και την εταιρική διακυβέρνηση που δεν αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων.
Λέξεις Κλειδιά: Διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων
Εσωτερικός έλεγχος
Τουρισμός
Εταιρική διακυβέρνηση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
NtourakoglouSofiaMsc2017.pdf2.12 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.