Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21724
Συγγραφέας: Παπανδρώνη, Αντωνία
Τίτλος: Διερεύνηση της σύνδεσης προγραμμάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης με ικανοποίηση στη εργασία: η περίπτωση του γενικού νοσοκομείου Βέροιας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
Επόπτης Καθηγητής: Βούζας, Φώτιος
Περίληψη: H εκπαιδευτική διαδικασία χρησιμοποιείται για να λυθούν διάφορα οργανωτικά θέματα. Βελτιστοποιεί την ατομική και συλλογική επίδοση με στόχο να αυξήσει την παραγωγικότητα, να καλυτερεύσει την ποιότητα του παραγόμενου έργου, να μειώσει τα έξοδα, να βοηθήσει στην σωστή και πλήρη λειτουργία του εξοπλισμού, να αυξήσει το ηθικό των εργαζομένων. Επιπλέον, βοηθά την οργάνωση, να καταπολεμήσει τις αλλαγές του περιβάλλοντος, παρέχει την δυνατότητα να γίνουν ευκολότερα οι μεταρρυθμίσεις. Σκοπός : H διερεύνηση της σύνδεσης της ικανοποίησης που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Βέροιας με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που λαμβάνουν ή έχουν λάβει ή θα λάβουν στο μέλλον. Οι επιμέρους στόχοι της μελέτης είναι η διερεύνηση των καθοριστικών παραγόντων της επαγγελματικής ικανοποίησης του προσωπικού στο Νοσοκομείο της Βέροιας, καθώς και της συσχέτισης μεταξύ της επαγγελματικής ικανοποίησης και των προγραμμάτων εκπαίδευσης. Μεθοδολογία : Η συγκεκριμένη έρευνα είναι ποιοτική. Η επιλογή της ποιοτικής έρευνας µε τη χρήση της συνέντευξης ως εργαλείο συλλογής πληροφοριών θεωρήθηκε η καταλληλότερη. Ο πληθυσμός της παρούσας έρευνας ήταν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βεροίας. Το δείγμα που έλαβε μέρος στην παρούσα έρευνα αποτελούνταν από 6 άτομα. Αποτελέσματα : Όσον αφορά την εργασιακή ικανοποίηση των συμμετεχόντων από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες που τους δίνονται για προαγωγή και εξέλιξη. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι η εκπαίδευση συνδέεται με την εργασιακή ικανοποίηση. Για να το στηρίξουν αυτό τόνισαν ότι με το να είναι κάποιος πιο καταρτισμένος, μπορεί να συνεισφέρει με τις γνώσεις του και έτσι νιώθει ικανοποίηση με το αποτέλεσμα. Tα προγράμματα κατάρτισης στα οποία έχουν συμμετάσχει ήταν αρκετά αποτελεσματικά. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα ήθελαν να εκπαιδευτούν περισσότερο σε πολλούς τομείς αλλά κυρίως στην ειδικότητά τους. Συμπεράσματα : Δεδομένου ότι το δείγμα σε αυτήν την έρευνα αποτελείτο από εργαζομένους σε 1 νοσοκομειακή μονάδα, μία μελλοντική έρευνα θα μπορούσε να διεξαχθεί σε ένα μεγαλύτερο δείγμα εργαζομένων, σε περισσότερα νοσοκομεία, κάτι που θα οδηγούσε σε πιο αξιόπιστα συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούσαν να γενικευθούν. Λέξεις κλειδιά : προγράμματα εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές ανάγκες, επαγγελματική ικανοποίηση.
Λέξεις Κλειδιά: Προγράμματα εκπαίδευσης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PapandroniAntoniaMsc2018.pdf1.58 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.