Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21697
Author: Κουτούμπα, Άννα-Μαρία
Title: Η συνύπαρξη συμπτωμάτων της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας με συμπτώματα άγχους, καταθλιπτικής διάθεσης, και τρόπους συναισθηματικής ρύθμισης στο φοιτητικό πληθυσμό.
Date Issued: 2018
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Supervisor: Γιαννούλη, Βασιλική
Abstract: Πρόκειται για μια έρευνα στο φοιτητικό πληθυσμό που αφορά την συνύπαρξη χαρακτηριστικών ΔΕΠΥ, με άγχος καταθλιπτική διάθεση και τους τρόπους ρύθμισης του συναισθήματος.Στην συγκεκριμένη έρευνα διερευνήθηκαν τα χαρακτηριστικά ΔΕΠΥ του φοιτητικού πληθυσμού στο ΠΑΜΑΚ. Σκοπός ήταν να μελετηθεί η συνύπαρξη των χαρακτηριστικών ΔΕΠΥ με το άγχος, τη καταθλιπτική διάθεση και τους τρόπους ρύθμισης του συναισθήματος. Από τα αποτελέσματα της έρευνας φάνηκε οτι τα χαρακτηριστικά ΔΕΠΥ συνυπάρχουν με τη καταθλιπτική διάθεση. Ενώ δεν έχουν λιγότερη σχέση με το άγχος. Τέλος τα υψηλά χαρακτηριστικά ΔΕΠΥ συνυπάρχουν με μειωμένη ικανότητα στην γνωστική επαναξιολόγηση μιας συναισθηματικής κατάστασης.φαίνεται ότι τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα και άλλων διαταραχών.
Keywords: Διαταραχή ελλειματικής προσοχής-υπερκινητικότητα
Άγχος
Καταθλιπτική διάθεση
Ρύθμιση συναισθήματος
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KrystallidouPhoteiniMsc2018.pdf1.37 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons