Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21678
Συγγραφέας: Πατρίδης, Θεμιστοκλής
Τίτλος: Το Nintendo Wii ως εργαλείο κινητοποίησης εφήβων και νέων με αναπηρία: μια πιλοτική έρευνα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Καρτασίδου, Λευκοθέα
Περίληψη: Η μείωση της φυσικής δραστηριότητας εγκυμονεί πολυδιάστατους κινδύνους για τον σύγχρονο άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στα άτομα με αναπηρία. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι μέρος του προβλήματος. Τα διαδραστικά κινητικά ηλεκτρονικά παιχνίδια (exergames) όμως έχουν τη δυνατότητα να είναι μέρος της λύσης. Έφηβοι και νέοι με αναπηρία έρχονται σε επαφή με ένα τέτοιο παιχνίδι (το Nintendo Wii) και με τη χρήση ερωτηματολογίου γίνεται διερεύνηση της στάσης τους απέναντι στο παιχνίδι και σε σχέση με τη Φυσική Αγωγή. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτού του είδους τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για φυσική δραστηριότητα εφήβων και νέων με αναπηρία. Αυτό το κίνητρο μάλιστα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο στα κορίτσια έναντι των αγοριών και στους νέους έναντι των εφήβων.
Λέξεις Κλειδιά: Φυσική δραστηριότητα
Έφηβοι και νέοι με αναπηρία
Exergames
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Δικαιώματα: Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PatridisThemistoklisMsc2018.pdf530.12 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons