Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21633
Συγγραφέας: Μοσχοπούλου, Θεοδώρα
Τίτλος: Μια οικονομετρική ανάλυση της σχέσης ανάμεσα στην τιμή του πετρελαίου και τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-νορβηγικής κορώνας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Καρφάκης, Κωνσταντίνος
Περίληψη: Η αγορά συναλλάγματος είναι η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική αγορά στον κόσμο και λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ χονδρικής και λιανικής αγοράς ή διατραπεζικής και αγοράς πελατών αντίστοιχα. Ο τομέας της συναλλαγματικής ισοτιμίας αποτελούσε πάντα ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο έρευνας. Παγκοσμίως οι τράπεζες, τα αμοιβαία κεφάλαια, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία διαδραματίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στις αγορές συναλλάγματος. Σκοπός της εργασίας είναι η δημιουργία ενός μοντέλου οικονομικών και χρηματοοικονομικών μεταβλητών που να εξηγεί τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου –νορβηγικής κορώνας. Ξεκινώντας παραθέτουμε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που εξετάζει τις διαφορετικές μεθοδολογίες και μοντέλα που έχουν χρησιμοποιήσει οι ερευνητές. Έπειτα θα παρουσιάσουμε την εμπειρική ανάλυση όπου θα μελετήσουμε τη σχέση μεταξύ δολαρίου Αμερικής – Νορβηγικής κορώνας, βάσει της τιμής του πετρελαίου τόσο σε μακροπρόθεσμο όσο και σε βραχυπρόθεσμο μοντέλο. Τέλος θα αναλύσουμε και θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα του μοντέλου μας.
Λέξεις Κλειδιά: Ισοτιμία
Κορώνα
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MoschopoulouTheodoraMsc2018.pdf1.26 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons