Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21629
Συγγραφέας: Λάμπρου, Φωτεινή
Τίτλος: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οικονομική ανάπτυξη στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση: η περιπτωσιολογική μελέτη του Δήμου Ερέτριας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές
Επόπτης Καθηγητής: Μποζίνης, Αθανάσιος
Περίληψη: Η χρήση και η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία, ενώ ως βασικό σκοπό έχει την βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπου και την οικονομική ανάπτυξη των κρατών. Ειδικότερα, η χρήση των ΤΠΕ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με βαρύνουσες συνέπειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εφαρμόσει νέες τεχνικές και τεχνολογίες ώστε να μειώσει το κόστος λειτουργίας του δημόσιου τομέα και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με την ενσωμάτωση των ΤΠΕ και την εφαρμογή του e-gov. Αρχικά, η παρούσα διπλωματική εργασία θα αναλύσει τις βασικές έννοιες και τους ορισμούς, την ιστορική αναδρομή και τους βασικούς στόχους της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην συνέχεια θα αναλύσουμε την τεχνολογική εξέλιξη και την πολιτική εφαρμογής των ΤΠΕ αλλά και των προβλημάτων που εμφανίζονται. Ως περιπτωσιολογική μελέτη θα αναλύσουμε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον Δήμο Ερέτριας με βάση την θεωρητική προσέγγιση και το πλαίσιο που έχουμε αναλύσει ήδη, με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και την υποβολή προτάσεων.
Λέξεις Κλειδιά: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
ΤΠΕ
Ερέτρια, Δήμος Ερέτριας
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
LabrouFoteiniMsc2017.pdf3.68 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons