Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21047
Author: Πλακωτάρη, Θεοδώρα
Title: Οι στάσεις των εργαζομένων στις Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες απέναντι στην παροχή υπηρεσιών μέσω κινητών συσκευών
Date Issued: 2017
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Φαχαντίδης, Νικόλαος
Abstract: Η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με τη μορφή κινητών υπηρεσιών από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο είναι μια πραγματικότητα. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να αναζητήσει εάν οι εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βι-βλιοθήκες είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογικές καινοτομίες και εάν είναι έτοιμοι να τις αποδεχτούν. Παρόλο που διάφορες μελέτες έχουν εξετάσει τις κινητές υπηρεσίες και τις κινητές βιβλιοθήκες, καμία στην Ελλάδα δεν έχει επικεντρωθεί μέχρι τώρα στις στάσεις των βιβλιοθηκονόμων απέναντί τους. Οι στόχοι είναι να διερευνηθούν οι αντιλήψεις αναφορικά με τις κινητές υπηρεσίες, καθώς και εάν αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη χρήση και τη συχνότητα χρήσης έξυπνων κινητών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017 στο σύνολο των εργαζομένων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες. Στάλθηκε μέσω ηλε-κτρονικού μηνύματος ένα ερωτηματολόγιο αποτελούμενο από ένα τμήμα δημογραφικών και λοιπών προσωπικών ερωτήσεων και ένα άλλο τμήμα με ερωτήσεις για την κινητή τε-χνολογία. Η έρευνα υποστήριξε ότι το μοντέλο των δύο μεταβλητών του TAM (αντιλαμ-βανόμενη ευκολία χρήσης και αντιλαμβανόμενη χρησιμότητα) μπορεί να προβλέψει την πρόθεση χρήσης των κινητών υπηρεσιών στις βιβλιοθήκες. Ωστόσο, πρόσθεσε και μια άλ-λη συνιστώσα αυτήν της χρήσης έξυπνων κινητών.
Keywords: Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες
Κινητή τεχνολογία
Κινητές υπηρεσίες
Στάσεις βιβλιοθηκών
Χρήση smartphone
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Rights: Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PlakotariDoraMsc2017.pdf1.95 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons