Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20980
Author: Ευαγγέλου, Ευθυμία
Title: Οι ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική των πιστοποιημένων Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ δασκάλων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Date Issued: 2017
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Δαγδιλέλης, Βασίλειος
Abstract: Η παρούσα εργασία στοχεύει στη διερεύνηση της ανταπόκρισης του προγράμματος «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία» (γνωστό ως Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ), σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 – δασκάλους που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης της επιμόρφωσης αυτής, και υπηρετούν σε σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως αυτή διαφαίνεται από την μεταβολή της καθημερινής διδακτικής πρακτικής των επιμορφωμένων εκπαιδευτικών και την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν. Για τις ανάγκες της μελέτης, πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Η ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν κατέληξε σε ευρήματα θετικά και ενθαρρυντικά σε σχέση με την ένταξη των ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική των εκπαιδευτικών ΠΕ70. Οι νέες τεχνολογίες τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας καθώς παρατηρείται αυξητική τάση τόσο στη συχνότητα όσο και την ευρύτητα και την παιδαγωγική ορθότητα του τρόπου αξιοποίησής τους. Το γεγονός αυτό συνιστά στοιχείο της επιτυχούς πορείας του επιμορφωτικού έργου που ως βασικό του στόχο έθετε την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό της μαθησιακής διαδικασίας ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις που οι σύγχρονες κοινωνίες επιτάσσουν.
Keywords: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
EuangelouEuthymiaMsc2017.pdf2.06 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons