Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20524
Συγγραφέας: Κονταξή, Ιωάννα
Τίτλος: Αξιοποίηση του LAMS για την υποστήριξη της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Μπίκος, Κωνσταντίνος
Περίληψη: Στην παρούσα εργασία διερευνήθηκε η αξιοποίηση του συστήματος διαχείρισης μάθησης LAMS για υποστήριξη της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση. Δόθηκε βαρύτητα στην αξιοποίηση ενός εργαλείου ηλεκτρονικής μάθησης με σκοπό την ενίσχυση του παραδοσιακού τρόπου διδασκαλίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της έντονης διαφορετικότητας των σχολικών τάξεων μικτής ικανότητας ενός Επαγγελματικού Λυκείου. Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν μαθησιακές δραστηριότητες Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας με το Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων LAMS, οι οποίες στη συνέχεια αξιολογήθηκαν, στα πλαίσια του μαθήματος «Προγραμματισμός Υπολογιστών» της Γ’ τάξης του τομέα Πληροφορικής στη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017. Η έρευνα στοχεύει στην καταγραφή των αντιλήψεων των μαθητών ως προς τη χρήση του LAMS για την διεξαγωγή μαθησιακών δραστηριοτήτων Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας και τον βαθμό επίδρασης της εκπαιδευτικής παρέμβασης στην συνεργασία και την επίδοση των μαθητών. Έχει τη μορφή μίας μελέτης περίπτωσης - έρευνας δράσης μικρής κλίμακας. Για την πραγματοποίηση της έρευνας ακολουθήθηκε μία πολυμεθοδολογική προσέγγιση, κατά την οποία συλλέχθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα σχετικά με τη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική παρέμβαση. Χρησιμοποιώντας την τεχνική της τριγωνοποίησης, εξασφαλίστηκε η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των δεδομένων της έρευνας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι μαθητές εξέφρασαν θετικές απόψεις περί του LAMS και των μαθησιακών δραστηριοτήτων, ενώ παρατηρήθηκε μικρή αλλά θετική βελτίωση στη συνεργασία και τις επιδόσεις των περισσοτέρων μαθητών. Τα αποτελέσματα συνηγορούν υπέρ της θετικής επενέργειας της χρήσης του LAMS για την υποστήριξη της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας και στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Λέξεις Κλειδιά: Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση
Διαφοροποιημένη Διδασκαλία
Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων LAMS
Μικτή μάθηση
Συνεργατική μάθηση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KontaxiIoannaMsc2017.pdf6.06 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons