Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20421
Συγγραφέας: Ακριτίδης, Χαράλαμπος
Τίτλος: Η Βραχεία πειραματική ανάλυση ως αξιολογική μέθοδος παρεμβάσεων στα Μαθηματικά
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Αγαλιώτης, Ιωάννης
Περίληψη: Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η αξιολόγηση της Βραχείας Πειραματικής Ανάλυσης, ως μεθόδου εντοπισμού αποτελεσματικών παρεμβάσεων, για μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ευχέρεια στους μαθηματικούς υπολογισμούς. Στους έξι μαθητές της Β΄ Δημοτικού, που συμμετείχαν στην έρευνα, εφαρμόστηκαν η Βραχεία πειραματική Ανάλυση και η Εκτεταμένη Ανάλυση, προκειμένου να αξιολογήσουν τις επιδράσεις μιας ποικιλίας εμπειρικά υποστηριζόμενων μαθηματικών παρεμβάσεων όσον αφορά την ευχέρεια στους μαθηματικούς υπολογισμούς. Κατά τη διάρκεια της Βραχείας Πειραματικής Ανάλυσης εφαρμόστηκαν τέσσερις παρεμβάσεις σε κάθε μαθητή. Η καλύτερη και η χειρότερη παρεμβάση, όπως προέκυψαν από τη Βραχεία Πειραματική Ανάλυση, εφαρμόστηκαν στην Εκτεταμένη Ανάλυση. Τα αποτελέσματα, που προέκυψαν, μέσω της οπτικής ανάλυσης των δεδομένων, είναι θετικά, ως προς την προβλεπτική δυνατότητα της μεθόδου της Βραχείας Πειραματικής Ανάλυσης, όσον αφορά την ανταπόκριση του μαθητή στις εφαρμοζόμενες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της Εκτεταμένης ανάλυσης, και ως προς την πρόβλεψη της καταλληλότερης παρέμβασης, από τις εφαρμοζόμενες, για έναν μαθητή. Υπήρξε μια μεταβλητότητα ως προς τη διάκριση της διαφορετικής επίδρασης των παρεμβάσεων, κατά την εφαρμογή τους, στη φάση της Βραχείας Πειραματικής Ανάλυσης.
Λέξεις Κλειδιά: Εκτεταμένη ανάλυση
Βάση σύγκρισης
Μαθητές Δημοτικού σχολείου
Ευχέρεια στους μαθηματικούς υπολογισμούς
Ανταπόκριση στην παρέμβαση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AkritidisCharalamposMsc2017.pdf1.76 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons