Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20022
Συγγραφέας: Νταούτη, Μαρία
Τίτλος: Αξιολόγηση υπηρεσιών εξωτερικού ελέγχου με βάση τα διεθνή πρότυπα ελέγχου: μια εμπειρική προσέγγιση στις μονάδες υγείας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
Επόπτης Καθηγητής: Δρογαλάς, Γεώργιος
Περίληψη: Τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου αφορούν κυρίως την ποιότητα του ελεγκτικού έργου και στόχος τους είναι να βοηθήσουν τον ελεγκτή να παρέχει εύλογη διασφάλιση, και όχι εγγύηση, για τις οικονομικές καταστάσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η αξιολόγηση των υπηρεσιών του εξωτερικού ελέγχου με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Πιο συγκεκριμένα διενεργείται μια εμπειρική προσέγγιση στις Μονάδες Υγείας με στόχο τη διερεύνηση της ποιότητας του ελεγκτικού έργου και της επιρροής που ασκούν σε αυτή παράγοντες όπως, οι γενικές αρχές και ευθύνες, η εκτίμηση κινδύνου, τα ελεγκτικά τεκμήρια και η χρησιμοποίηση της εργασίας άλλων. Για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο διανεμήθηκε στους υπαλλήλους των Οικονομικών Τμημάτων των μεγαλύτερων Μονάδων Υγείας της Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα τα οποία αναλύθηκαν με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS έδειξαν ότι η εκτίμηση κινδύνου, τα ελεγκτικά τεκμήρια και η χρησιμοποίηση της εργασίας άλλων είναι παράγοντες που επηρεάζουν θετικά την ποιότητα του ελεγκτικού έργου.
Λέξεις Κλειδιά: Ελεγκτική
Εξωτερικός Έλεγχος
Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου
Μονάδες Υγείας
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
NtaoutiMariaMsc2017.pdf841.19 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons