Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20014
Συγγραφέας: Τζίκα, Αικατερίνη
Τίτλος: Έλεγχος και διαχείριση ποιότητας τροφίμων: ηπερίπτωση της ΚΟΝ.Β.Α.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Γκοτζαμάνη, Αικατερίνη
Περίληψη: Η διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων, δεδομένης της παγκοσμιοποιημένης φύσης της σύγχρονης αλυσίδας τροφίμων, των αυξημένων καταναλωτικών απαιτήσεων και των επιταγών του ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου. Βάσει των καλών γεωργικών και βιομηχανικών πρακτικών, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ποικίλα σχήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, η εφαρμογή των οποίων επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις του κλάδου και συμβάλλει στην προστασία του καταναλωτή και την ποιοτική αναβάθμιση των διατροφικών προϊόντων. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση του ζητήματος της διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, μελετώντας την περίπτωση μίας ελληνικής βιομηχανίας του κλάδου που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία αλιευμάτων και κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ) ΑΕΒΕ.
Λέξεις Κλειδιά: Διαχείριση ποιότητας
Ασφάλεια τροφίμων
Ποιοτικός έλεγχος
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TzikaAikateriniMsc2016.pdf720.44 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.