Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20014
Author: Τζίκα, Αικατερίνη
Title: Έλεγχος και διαχείριση ποιότητας τροφίμων: ηπερίπτωση της ΚΟΝ.Β.Α.
Date Issued: 2016
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Γκοτζαμάνη, Αικατερίνη
Abstract: Η διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων, δεδομένης της παγκοσμιοποιημένης φύσης της σύγχρονης αλυσίδας τροφίμων, των αυξημένων καταναλωτικών απαιτήσεων και των επιταγών του ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου. Βάσει των καλών γεωργικών και βιομηχανικών πρακτικών, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ποικίλα σχήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, η εφαρμογή των οποίων επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις του κλάδου και συμβάλλει στην προστασία του καταναλωτή και την ποιοτική αναβάθμιση των διατροφικών προϊόντων. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση του ζητήματος της διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, μελετώντας την περίπτωση μίας ελληνικής βιομηχανίας του κλάδου που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία αλιευμάτων και κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ) ΑΕΒΕ.
Keywords: Διαχείριση ποιότητας
Ασφάλεια τροφίμων
Ποιοτικός έλεγχος
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TzikaAikateriniMsc2016.pdf720.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.