Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19921
Author: Τσιμοπούλου, Αντιγόνη
Title: Η επίδραση της φορολογίας στις επενδύσεις των επιχειρήσεων-οικονομικές καταστάσεις με βάση τα ελληνικά και τα διεθνή λογιστικά πρότυπα
Date Issued: 2017
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση
Supervisor: Δρογαλάς, Γεώργιος
Abstract: Η παρούσα εργασία, πραγματεύεται την φορολογία των εταιριών και την επίδραση της ως εργαλείο ανάπτυξης επενδύσεων των εταιριών. Παρουσιάζεται η διεθνής άποψη σχετικά με την φορολογική ωφέλεια του χρέους αλλά και την επίδραση της φορολογίας στις επενδυτικές αποφάσεις των εταιριών. Γίνεται μια προσέγγιση της επίδρασης των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, τόσο σε διεθνή επίπεδο αλλά και στην ελληνική πραγματικότητα με τους αναπτυξιακούς νόμους. Εν συνεχεία αναλύεται πλήρως η λειτουργία της κυριότερης μορφής εταιρίας, της Ανώνυμης Εταιρίας. Αναλύεται ο βασικός νόμος των ανωνύμων εταιριών (Ν.2190/1920), καθώς και οι μεταβολές που επήλθαν μέχρι σήμερα. Τέλος παρουσιάζονται οι διαφορές και οι ομοιότητες των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων με τα Ελληνικά αλλά και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.
Keywords: Φορολογία-Ανώνυμη Εταιρία
Ε.Λ.Π
Δ.Π.Χ.Π
Information: Διπλωματική εργασία στα πλαίσια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη δημόσια διοίκηση-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Δημόσια Διοίκηση (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TsimopoulouAntigoniMsc2017.pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons