Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19725
Συγγραφέας: Μάτα, Ελένη
Τίτλος: Εξαγορές και συγχωνεύσεις: η πορεία του Ομίλου Πειραιώς κατά τη διάρκεια των Ε&Σ για τη χρονική περίοδο 2009-2015.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις διαδραματίζουν έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στην εταιρική χρηματοδότηση, δίνοντας στις εταιρίες τη δυνατότητα να επιτύχουν διάφορους στόχους και οικονομικές στρατηγικές. Αναμφίβολα, διανύουμε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από σημαντικές οικονομικές αλλαγές. Οι Ε&Σ μετατρέπονται σε ολοένα και περισσότερο χρήσιμα επιχειρηματικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων διεθνώς. Επιτυγχάνουν όχι μόνο το σχηματισμό ενός νέου οικονομικού περιβάλλοντος αλλά επίσης δίνουν τη δυνατότητα σε υγιείς εταιρίες να αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο κερδίζοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Οι Ε&Σ υπήρξαν μία ιδιαίτερα σημαντική στρατηγική για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ανθίζοντας ιδιαίτερα κατά τη τελευταία δεκαετία. Το φαινόμενο αυτό έγινε πιό έντονο κυρίως από το 2009 και έπειτα. Οδήγησε σε ένα χρηματοπιστωτικό τομέα αποτελούμενο από τέσσερις συστημικές τράπεζες. Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η παρακολούθηση της πορείας του Ομίλου Πειραιώς για τη περίοδο 2009-2015 μέσα από τις Ε&Σ που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς κατά το αντίστοιχο διάστημα. Αυτό θα ερευνηθεί μέσα από την εφαρμογή ενός ιδιαίτερα σημαντικού οικονομικού μοντέλου, γνωστό και ως μοντέλο CAMELS.
Λέξεις Κλειδιά: Εξαγορές
Συγχωνεύσεις
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Λογιστική & Χρηματοοικονομική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MataEleniMsc2016.pdf7.2 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons