Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19724
Author: Κασιούμης, Άγγελος
Title: Οι λογιστικές παραποιήσεις των καταστάσεων σε περιόδους κρίσης και ο ρόλος του εξωτερικού ελέγχου στην αντιμετώπισή τους.
Date Issued: 2016
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων
Supervisor: Ταχυνάκης, Παναγιώτης
Abstract: Η παρούσα εργασία είναι χωρισμένη σε έξι κεφάλαια. Αρχικά μας παρουσιάζει την οικονομική κρίση περιληπτικά και σε αριθμητικά δεδομένα, που οδήγησαν τον επιχειρηματικό κόσμο να στραφεί σε νέες μεθόδους και νέα τεχνάσματα για την επιβίωση του στην οικονομική ύφεση που ζούμε. Ο δίαυλος επικοινωνίας τους με την υπόλοιπη αγορά αλλά και η «βιτρίνα» τους δεν είναι άλλο παρά οι οικονομικές τους καταστάσεις οι οποίες χρήζουν δημοσιότητα κάθε χρόνο για την σωστή πληροφόρηση των μετόχων, τρίτων συμβαλλομένων, πιστωτών, πελατών, προμηθευτών κ.λ.π. Η ανάγκη αυτή για επιβίωση στον επιχειρηματικό κόσμο είχε σαν επακόλουθο να δημιουργηθούν κάθε είδους λογιστικά τεχνάσματα που παραποιούνε τα αποτελέσματα των χρήσεων με σκοπό την καλύτερη εικόνα των Οικονομικών καταστάσεων και προς τους ενδιαφερόμενους τρίτους, αλλά και προς τους ποιο άμεσα ενδιαφερόμενους, τους μετόχους. Σε αυτού του είδους τις παραποιήσεις, άμεσο και ενεργό ρόλο έχει και ο εκάστοτε Ορκωτός Ελεγκτής της κάθε εταιρείας, όπου με τις πολύτιμες λογιστικές του γνώσεις προσπαθεί να ισορροπήσει και να συνδυάσει τις ανάγκες της Διοίκησης, της επαγγελματικής του ακεραιότητας και δεοντολογίας στους ρυθμούς της παγκόσμιας ύφεσης που διανύουμε. Τέλος, η εργασία παρουσιάζει τα τελικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τα προηγούμενα θεωρητικά κεφάλαια.
Keywords: Οικονομική κρίση
Παραποίηση
Καταστάσεις
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Appears in Collections:ΠΜΣ Λογιστική Φορολογία και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KasioumisAngelosMsc2016.pdf753.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.