Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19660
Συγγραφέας: Αρβανιτίδου, Μαρία Γ.
Τίτλος: Συγχωνεύσεις και εξαγορές στο κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων: ποια τα κρίσιμα ζητήματα, τι ρόλο παίζει ο δανεισμός στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου, πως επηρεάζει και επηρεάζεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Η παρούσα εργασία πρόκειται να ασχοληθεί με όσα κρίνονται σημαντικά όσον αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων του κλάδου του λιανικού εμπορίου. Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το νομικό και οικονομικό πλαίσιο γύρω από μία εξαγορά και εν συνεχεία συγχώνευση επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα στόχος της εργασίας είναι να θέσει υπόψη τα ζητήματα αυτά που τελικά κρίνουν αν μία εξαγορά είναι επιτυχημένη ή όχι. Θέματα due diligence, προσδιορισμού της αξίας της επιχείρησης, ζητήματα του δικαίου του ανταγωνισμού και άλλα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην παρούσα εργασία. Τέλος, θα σημειωθούν πρόσφατα παραδείγματα εξαγορών που απασχολούν τον κλάδο και πώς αυτές αξιολογούνται.
Λέξεις Κλειδιά: Συγχωνεύσεις
Εξαγορές
Ανταγωνισμός
Εκτίμηση αξίας επιχείρησης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Λογιστική & Χρηματοοικονομική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ArvanitidouMariaGMsc2016.pdf1.37 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons