Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19653
Συγγραφέας: Σιώμος, Ακύλας
Τίτλος: Ανάλυση και αποτίμηση της εταιρείας Aegean Airlines με τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών και μερισμάτων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Συμεών
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση των μεθόδων αποτίμησης και πιο συγκεκριμένα στις μεθόδους των προεξοφλημένων ταμειακών ροών και προεξοφλημένων μερισμάτων της εταιρείας Aegean. Σκοπός της εργασίας είναι ο υπολογισμός της θεωρητικής τιμής της εταιρείας και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκαν κάποια εργαλεία του office καθώς και κάποια μοντέλα ώστε να μας βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Όσον αφορά το θεωρητικό κομμάτι της εργασίας βασίστηκε σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Στη συνέχεια γίνεται η παρουσίαση της εταιρείας με βάση τη στρατηγική και χρηματοοικονομική ανάλυση και τέλος παρουσιάζεται η αποτίμηση της μετοχής της εταιρείας με τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών και των προεξοφλημένων μερισμάτων καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε.
Λέξεις Κλειδιά: Αποτίμηση
Προεξοφλημένες ταμειακές ροές
FCFF
DDM
WACC
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
SiomosAkylasMsc2016.pdf4.92 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.