Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19632
Συγγραφέας: Πλίτση, Αλεξάνδρα
Τίτλος: Συγκριτική χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρίας Exalco A.E. με τους ανταγωνιστές και προσδιορισμός της αξίας της για την πενταετία 2010-2014.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Στην παρούσα εργασία περιγράφεται όλο το θεωρητικό υπόβαθρο που διέπει τη σύγχρονη ανάλυση και διερεύνηση των οικονομικών καταστάσεων μιας επιχείρησης, που αποτελεί ηγέτη ενός κλάδου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η συμβολή των αριθμοδεικτών στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τη γενικότερη πορεία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την ορθή λήψη αποφάσεων στα πλαίσια των στρατηγικών που εφαρμόζονται στο σύγχρονο, δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, αξίζει να αναφερθούμε εν συντομία στην εταιρία EXALCO A.E και στις πέντε μεγαλύτερες εταιρίες-ανταγωνιστές του κλάδου αλουμινίου, σημειώνοντας το εταιρικό προφίλ, τα προϊόντα και την κοινωνική ευθύνη τους. Έπειτα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να προσθέσουμε την σύγκριση της EXALCO A.E με τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου για να εξασφαλίσουμε συμπεράσματα για την οικονομική πορεία της στο σύνολο του κλάδου. Αυτό που έχει σημασία στην εξαγωγή συμπερασμάτων, όσον αφόρα την ανάλυση οικονομικών καταστάσεων, είναι η ασφαλής και σαφής διαπίστωση εάν μια επιχείρηση ανταποκρίνεται στις οικονομικές συνθήκες που συνεχώς μεταβάλλονται και εάν κατ' επέκταση έχει τη διοικητική ικανότητα να εξασφαλίζει τη μελλοντική της επιβίωση. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρατεθεί η ανάλυση του υποδείγματος Altman (z-score) της υπό εξέταση εταιρίας καθώς και των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου αλουμινίου και με βάση την μελέτη αυτή θα οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά την βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του κλάδου αυτού. Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να αναφερθούμε και στης αξία της εταιρίας και να σημειώσουμε ότι ο προσδιορισμός της προκύπτει από την μελέτη των οικονομικών καταστάσεών της. Συνοψίζοντας, καταλήγουμε σε ασφαλή συμπεράσματα με βάση την χρηματοοικονομική ανάλυση και προτάσεις για περαιτέρω μελέτη που αφορά την πορεία και την αποτελεσματικότητα της εταιρίας αλλά και του κλάδου αλουμινίου γενικότερα.
Λέξεις Κλειδιά: Αριθμοδείκτες
ALTMAN
Μελλοντικές ταμιακές ροές
Κλάδος αλουμινίου
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Λογιστική & Χρηματοοικονομική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PlitsiAlexandraMsc2016.pdf509.29 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.