Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19607
Author: Σκρεπετός, Σταύρος
Title: Η κουλτούρα του λαδιού και της ελιάς στη Μεσσηνία και η συμβολή της στη διαμόρφωση της τοπικής ταυτότητας.
Date Issued: 2014
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης
Supervisor: Μάνος, Ιωάννης
Abstract: Το θέμα της εργασίας σχετίζεται με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας και τα γύρω χωριά. Η συλλογή στοιχείων βασίζεται σε επιτόπια έρευνα και τα ερευνητικά ερωτήματα που διερευνώνται αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή αυτή και πως βλέπουν οι ντόπιοι την παραγωγή αυτή, τι σημαίνει για αυτούς η δυνατότητα να κατέχουν, να παράγουν και να εκμεταλλεύονται εμπορικά το σημαντικό προιόν του ελαιολάδου σε σχέση με τις κοινωνικές συνθήκες και τα κοινωνικά συμφραζόμενα. Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με το ελαιόλαδο ως προϊόν διατροφής και την κοινωνική και πολιτισμική σημασία που αποκτά με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες.
Keywords: Ελιά
Ελαιόλαδο
Νομός Μεσσηνίας
Υλικός πολιτισμός
Ταυτότητες
Κρίση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Appears in Collections:Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SkrepetosStaurosMsc2014.pdf1.71 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons