Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19607
Συγγραφέας: Σκρεπετός, Σταύρος
Τίτλος: Η κουλτούρα του λαδιού και της ελιάς στη Μεσσηνία και η συμβολή της στη διαμόρφωση της τοπικής ταυτότητας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης
Επόπτης Καθηγητής: Μάνος, Ιωάννης
Περίληψη: Το θέμα της εργασίας σχετίζεται με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας και τα γύρω χωριά. Η συλλογή στοιχείων βασίζεται σε επιτόπια έρευνα και τα ερευνητικά ερωτήματα που διερευνώνται αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή αυτή και πως βλέπουν οι ντόπιοι την παραγωγή αυτή, τι σημαίνει για αυτούς η δυνατότητα να κατέχουν, να παράγουν και να εκμεταλλεύονται εμπορικά το σημαντικό προιόν του ελαιολάδου σε σχέση με τις κοινωνικές συνθήκες και τα κοινωνικά συμφραζόμενα. Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με το ελαιόλαδο ως προϊόν διατροφής και την κοινωνική και πολιτισμική σημασία που αποκτά με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες.
Λέξεις Κλειδιά: Ελιά
Ελαιόλαδο
Νομός Μεσσηνίας
Υλικός πολιτισμός
Ταυτότητες
Κρίση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
SkrepetosStaurosMsc2014.pdf1.71 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons