Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19467
Συγγραφέας: Καϊάφας, Γεώργιος
Τίτλος: Δημιουργία πληροφοριακού συστήματος για την αναλογιστική και πραγματική μελέτη συντάξεων δημοσίου, ΙΚΑ και ΤΕΒΕ.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2006
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Βαζακίδης, Αθανάσιος
Περίληψη: Η εργασία έχει σκοπό την αναλογιστική και πραγματική μελέτη των συντάξεων που παρέχουν οι τρεις μεγαλύτεροι οργανισμοί κύριας ασφάλισης δηλαδή το ΔΗΜΟΣΙΟ, το Ι.Κ.Α. και το Τ.Ε.Β.Ε., καθώς και το ταμείο επικουρικής ασφάλισης του Ι.Κ.Α., με την χρήση πληροφοριακού συστήματος που έχει δημιουργηθεί για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Εκτός από τους δύο παραπάνω τρόπους υπολογισμού θα υπολογιστεί το ποσό σύνταξης με βάση τις εισφορές για σύνταξη και το προσδόκιμο ζωής. Επίσης έχουν επιλεγεί διάφορα σενάρια, πάνω στα οποία θα γίνει η μελέτη, τόσο για ασφάλιση σε ένα μόνο ταμείο, όσο και σε διαδοχική ασφάλιση με 3 και 2 ταμεία. Βεβαίως πριν υλοποιηθεί το πληροφοριακό σύστημα, έχει γίνει έρευνα στην νομολογία για τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης σε κάθε περίπτωση. Έτσι, στο πρώτο κεφάλαιο, αναπτύσσεται η θεωρία μαζί με τα αντίστοιχα παραδείγματα για το πώς υπολογίζονται οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ για τους ασφαλισμένους μέχρι τις 31/12/92 και μετά από την 1/1/93. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναπτύσσεται η θεωρία μαζί με τα αντίστοιχα παραδείγματα για το πώς υπολογίζονται οι συντάξεις του Ι.Κ.Α. για τους ασφαλισμένους μέχρι τις 31/12/92 και μετά από την 1/1/93. Στο τρίτο κεφάλαιο, αναπτύσσεται η θεωρία μαζί με τα αντίστοιχα παραδείγματα για το πώς υπολογίζονται οι συντάξεις του Τ.Ε.Β.Ε. για τους ασφαλισμένους μέχρι τις 31/12/92 και μετά από την 1/1/93. Στην συνέχεια, στο τέταρτο κεφάλαιο, αναπτύσσεται η θεωρία για το τι γίνεται σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης και δίνονται τα αντίστοιχα παραδείγματα. Στο πέμπτο κεφάλαιο, αναπτύσσεται η θεωρία για το πώς υπολογίζεται η επικουρική σύνταξη του Ι.Κ.Α., τόσο σε περίπτωση ασφάλισης μόνο στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ., όσο και σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης. και δίνονται τα αντίστοιχα παραδείγματα. Στο έκτο κεφάλαιο, γίνεται λόγος για το τι είναι και το πώς γίνεται η αναλογιστική μελέτη. Στο έβδομο κεφάλαιο, πώς προκύπτει ποσό σύνταξης με βάση τις εισφορές για σύνταξη και το προσδόκιμο ζωής. Στο όγδοο κεφάλαιο, οι παραδοχές και οι οδηγίες χρήσης του προγράμματος. Τέλος, έχουμε τα συμπεράσματα, από τα οποία συμπεραίνουμε ότι τα ποσά συντάξεων είναι μεγαλύτερα από αυτά που δικαιούνται με βάση τις εισφορές για σύνταξη και το προσδόκιμο ζωής.
Λέξεις Κλειδιά: Πληροφοριακό σύστημα
Συντάξεις δημοσίου
Συντάξεις ΙΚΑ
Συντάξεις ΤΕΒΕ
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2006.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KaiaphasGeorgiosMsc2006.pdf46.53 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
KaiaphasGeorgiosMsc2006extra.pdfΠαράρτημα4.42 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
KaiaphasGeorgiosMsc2006extra.zipΣυνοδευτικό υλικό4.17 MBzipΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.