Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19428
Συγγραφέας: Σημαιοφορίδου, Αργυρώ
Τίτλος: Τα μέσα ειδικής στήριξης Jeremie, Jessica, Jaspers και Jasmine στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές
Επόπτης Καθηγητής: Σκιαδάς, Δημήτριος Β.
Περίληψη: Στα πλαίσια της περιφερειακής πολιτικής, η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στοχεύουν στην αύξηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Τα τέσσερα J προωθούν μέσα χρηματοοικονομικής και τεχνικής βοήθειας που καλύπτουν συγκεκριμένους στόχους και αξίζει να διερευνηθεί η διαφοροποίησή τους στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και η σχέση τους με την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής Ευρώπη 2020. Τα διαρθρωτικά ταμεία συνιστούν την κύρια πηγή επενδύσεων σε επίπεδο ΕΕ που βοηθούν τα κράτη μέλη να αποκαταστήσουν και να τονώσουν την ανάπτυξη και να εξασφαλίσουν μια ευεργετική για την απασχόληση ανάκαμψη, σύμφωνα με τους στόχους της στρατηγικής "Ευρώπη 2020". Επίσης, σύμφωνα με το κοινό στρατηγικό πλαίσιο 2014-2020, η ΕΤΕπ εξετάζει τις ανάγκες της αγοράς σε όλα τα κράτη μέλη και τις περιφέρειες της ΕΕ για να σχεδιάσει την ανάπτυξη της δεύτερης γενιάς των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και χρηματοπιστωτικών μέσων, μέσω συμφωνιών χρηματοδότησης και συνεργασιών με εθνικούς οργανισμούς. Για τους παραπάνω λόγους, στο πλαίσιο της εν λόγω διπλωματικής θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταγραφή των κανονισμών του 2013 για τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, των ρυθμίσεων τους και των αλλαγών που επήλθαν. Επίσης, θα καταγραφούν παρατηρήσεις για την περίοδο 2007-2013 και θα αναλυθούν οι νέες προοπτικές που ανοίγονται κατά την περίοδο 2014-2020 αναφορικά με τα προγράμματα Jeremie, Jessica, Jaspers και Jasmine.
Λέξεις Κλειδιά: Jeremie
Jessica
Jaspers
Jasmine
Προγραμματική περίοδος 2014-2020
Μέσα ειδικής στήριξης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διεθνείς Σπουδές (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
SimaiophoridouArgyroMsc2016.pdf1.69 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons